Op reis

Dit jaar naar Luxemburg op vakantie geweest. Een afwisselend landschap van kastelen, heuvels, weilanden en watertjes. Tenminste waar wij geweest zijn. Het is in ieder geval een landschap waar je je sportief kunt uitleven. Op een mountainbike moet ik je zeggen, ziet het er allemaal heel anders uit. Heuvels worden bergen, kastelen onneembare vestingen en paden worden glijbanen.

Met het verplichte helmpje op, probeer ik in een gelijkmatige tred naar boven te komen. Niet alleen om straks van het eventuele mooie uitzicht te kunnen genieten, maar ook om opnieuw mijn positie te bepalen. Door al die bochten ben ik namelijk toch al lang de weg kwijtgeraakt. Jaaaa, ik ben er! Waar zou ik zijn? Ik haal op de top van de ‘berg’ mijn, vooraf opgeladen, TOM TOM tevoorschijn en zet ‘m aan. Het duurt even voordat hij wakker wordt, maar dan kan ik tenminste even bijkomen.

Het intro klinkt en ja hoor….. een aantal gevonden satellieten verder krijg ik mijn positie voorgeschoteld. Ik moet nog een rot eind fietsen! Lieve Tom Tom, weet jij geen binnendoorweggetje die mij heel snel bij de tent brengt? Hé, de Tom Tommes heeft de optie Help mij (compleet met reddingsband). Ik raak erdoor geïntrigeerd en tiptoets het pictogram aan. Het zal me helaas niet sneller, maar wel veiliger naar mijn vakantieadres sturen.

EHBO

Heb jij er wel eens op geklikt? Wat is er fijner, dan dat als je in nood bent je zo’n vraagbaak bij je hebt. De Tom Tom beschikt namelijk over een complete EHBO-handleiding en geeft antwoord op vragen als ‘Wat als er een voetganger of fietser op de weg ligt’ of ‘Ongeval met brand- of schroeiwonden’. Ook vertelt hij direct waar je bent als je ‘Waar ben ik’ aanklikt. Met de opties ‘rijd of loop naar hulp’ kun je zelf bepalen naar welke hulpinstantie je geleid wilt worden: politie, brandweer, ziekenhuis, dierenarts, you name it.

Gelukkig heb ik mijn Tom Tom tijdens mijn vakantie voor niets anders nodig gehad dan mij op koers te houden. Ik kwam na een lange tocht bij mijn tent aan. Helemaal leeg. Zo ook mijn Tom Tommie. Het is een schat en ik zal hem weer opladen. Dan kan hij, net als ik, weer op krachten komen. That’s what friends are for, toch? We helpen elkaar waar we kunnen, maar ik wist niet dat hij het in zich had. Die Tom Tom toch!