Net het debacle van het EK Voetbal met de uitschakeling van Nederland achter de rug. Al snel was duidelijk dat Nederland het niet zou redden. Als je (al je) geld op ons Oranje had gezet, dan kom je bedrogen uit.

Plan B

Nu gaat het om een het winnen van een sportief evenement. Als je echter de parallel trekt met ondernemen, dan is een plan B wel noodzakelijk. Zeker als de concurrent op winnen staat. Welke strategieën kun je inzetten?

Laatst las ik dat 25 procent van de MKB-bedrijven niet eens een website heeft. Ook social media worden niet ten volle ingezet. Met deze mediums kun je als bedrijf zichtbaar worden en zijn. Een strategie is een must.

Continuïteitsprogramma

Zorg onder andere voor meerdere inkomstenbronnen. Het inkomen verkregen uit het werken is belangrijk, maar vergaar ook een inkomen voortkomend uit een continuïteitsprogramma (ook wel passief inkomen genoemd).

Met name de tweede vorm van inkomen is interessant. Hoe kun je dat realiseren? Één keer werk leveren en er lang (oneindig ) voor betaald worden. Je schrijft een (E-)boek, levert een reeks van video`s tegen betaling en/of biedt een online opleiding over jouw expertise aan jouw doelgroep aan.

Er zijn verschillende voorbeelden van succesvolle ondernemers die op deze manier inkomen vergaren met infoproducten, webshops en/of affiliatesystemen (aan doorverwijzen geld verdienen). In deze tijd is internet marketing niet meer weg te denken. Met SEO (search engine optimalisation) kunnen jouw producten hoog in de zoekmachines komen,waardoor mensen jouw dienst sneller vinden en met een goed tactiek daarachter tot koop over gaan.

Met deze gedachten heb ik een E-book geschreven. Nu niet om er geld aan te verdienen, maar om te vragen of deze vorm jou als lezer aanspreekt. Mijn insteek is dat mensen van films houden en van de special effects. In rampenfilms is dat vaak vet vertegenwoordigd. Door dit te verbinden met continuïteitsmanagement wordt het aangename met het informatieve verenigd.

Voor bedrijfszeker ondernemen

Continuïteit adhv rampenfilms

De SCRIPT-methode

In het boek wordt in het kort de SCRIPT-methode uitgelegd. En daarmee komen we weer bij het begin van het artikel uit. Met een script bereid je je op de toekomst voor en bereik je doelen, waarbij je aan het einde over de rode loper gaat als de gevierde. Door op meerdere vlakken te acteren (lees: op meerdere paarden te wedden) kun je meer kansen krijgen en grijpen. And the winner is….

Mijn verzoek is een reactie te geven op mijn E-boek met daarin tips voor bedrijfszeker ondernemen. Download het Script voor bedrijfszekerheid (wel wat MB’s) en vertel me hieronder wat je er van vindt. Bedankt alvast!