Bliksem is naar - Bliksem is mooi

Continuïteitsplanning is nu niet het meest sexy onderwerp dat iemand zich kan voorstellen. En dat is nog een understatement! Toch is het wel de uitgelezen mogelijkheid om een bedrijf (zzp tot multinational) veerkrachtig en weerbaar te maken/houden.

Zouden we dan een andere naam voor Continuïteitsplanning moeten verzinnen, waardoor men er direct mee aan de slag gaat? Moeten we er dan een marketing-campagne tegenaan gooien, waardoor de ‘need’ om een plan te hebben duidelijk(er) wordt en het bedrijf(je) deze gaat opstellen, implementeren en borgen?

Ik volg op ‘OMDENKEN’ op Twitter. ‘OMDENKEN‘ is volgens bedenker Berthold Gunster de (denk) techniek om problemen te transformeren in mogelijkheden.
Het tegenovergestelde daarvan is ‘VASTDENKEN‘, hetgeen betekent zoiets als Ja, maar – denken of denken in risico’s. In mijn beleving wordt er binnen continuïteitsplanning (Business Continuity Management) heel erg vastgedacht.
Mijn uitdaging is dit onderwerp aantrekkelijk(er) te maken voor (non-)profitorganisaties, zodat ze hiermee aan de slag willen en zullen gaan.

Hierbij kunnen we rekening houden met het ‘pain-plaisure-principe’. Dit las ik in het net gepubliceerde boek Gek op Gaten! van Jos Burgers. Hij geeft aan dat de mens zoveel mogelijk pijn wil vermijden en zoveel mogelijk plezier wil ervaren.
Kunnen we het leuker en hiermee makkelijker maken? Ik denk van wel. Een andere naam doet waarschijnlijk al wonderen. Bijvoorbeeld: allesondercontroleplan, langleefplan, kantegeneenstootjeplan, beterdandeconcurrentieplan of gameplan.

Willen jullie mij helpen in de zoektocht om een aantrekkelijke naam te vinden, waardoor organisaties van groot tot klein de need gaan voelen om voor zo’n plan te gaan? Als je meer over continuïteitsplannig wilt weten om een sprekende naam te kunnen bedenken, klik dan op continuïteit.

‘I always tried to turn every disaster into an opportunity’ (John D. Rockefeller)

Graag zie ik hieronder jouw ‘omdenkingen`. Dank je wel voor het ‘MEEDENKEN‘.