Veerkracht

Dat zijn termen waar ik warm voor loop. Momenteel zie je dat organisaties door onder andere de financële crisis moeten stoppen, omdat ze het niet meer kunnen bolwerken.
Aan de andere kant zie je dat de social media zo langzamerhand niet meer weg te denken zijn en dat organisaties daar iets mee moeten om zo zichtbaar te worden en te blijven.

Deze onderwerpen kunnen wat mij betreft prima hand in hand gaan.
Hoe kan jouw organisatie overleven bij uitval van mensen, financiële middelen, ICT, faciliteiten, etc? Juist: door een continuïteitsplan (vooraf) te maken, strategie te bepalen, aantal maatregelen te treffen en dit alles te testen/ te oefenen. Zo bouw je veerkracht en weerbaarheid voor je organisatie op.
Hoe kun je zichtbaar worden in de (sociale) media en je product/dienst promoten, waardoor je bekend wordt en toenemende verkopen realiseert? Juist: door een social media plan te maken, een navenante strategie te bepalen en deze te implementeren en te monitoren. Zo bouw je zichtbaarheid voor je organisatie op.

Plannen maken is niet altijd het leukste werk, zeker niet wanneer er veel onzekere factoren zijn. Toch kun je met het gebruik van scenario’s jezelf en je organisatie op vele situaties voorbereiden en dat maakt het een stuk interessanter en effectiever.
Bijvoorbeeld: Je bent zichtbaar in de media, je product of dienst verkoopt als een speer en dan komt er een bekende cabaretier die kritische opmerkingen in de social media over jouw bedrijf maakt. Wat kun je doen om de impact te verkleinen, dan wel te niet te doen?

Imagoschade voor T-mobile door Youp van 't Hek via Tweet

T-mobile door Youp van ’t Hek aangepakt op Twitter

Punten van aandacht

Je kunt een aantal zaken van te voren bedenken en inregelen op basis van dit scenario:

  • Zorg dat je de negatieve, maar ook positieve opmerkingen (tweets, berichten, etc.) monitort (door inzet van bepaalde tools).
    • Bepaal relevante keywords • Bepaal hastags • Volg invloedrijke personen
  • Bepaal in welk geval je waarop reageert en wel met de volgende zaken in het achterhoofd:
    Met snelheid • Toon betrokkenheid • Manage de geruchtenstroom

Kortom: richt online-reputatiemanagement in, want zo niet dan kan dit de continuïteit van jouw organisatie (door imagoschade) een klap toebrengen. Door continuïteitsmanagement
kun je de impact van de imagoschade (en andere risico’s) inzichtelijk maken en beperken dan wel minimaliseren.

Meer weten? Neem dan contact met me op of reageer onder dit bericht.